Söndag i februari

Söndag i februari

Idag har vi haft hovslagaren här. Ingen av ponnyerna är skodd, men behöver manikyr med jämna mellanrum. Under vintern sliter de hovarna bra när marken är frusen och det kan gå långt mellan verkningarna. Nu var det dock akut för Gullan och Gloria. Gullans hovar växer extra pga att hon haft fång och man får vara extra uppmärksam. Shaun har kanonkvalité på sina hovar och likaså Rosita.

Vi har närmare en halv meter snö, vilket är mycket ovanligt här. I fägatan är det helt snöfyllt mellan stenmurarna så stona kan innästte pulsa sig igenom för att komma upp till skogen. Hela flocken står och hänger runt husen hela dagen. Idag har Lasse flyttat undan gödselstacken och skrapat av de gjutna ytorna i hagarna. Sedan har vi placerat ut gamla och nytillverkade slowfeedingstationer i hagarna. Nu kan vi packa näten fulla med halm och/eller hö och alla har gott om plats att äta. De små ponnyerna kan inte ha fri tillgång, men halm får de så mycket de vill. Det var mycket uppskattat!

Igår kväll la jag ut några bilder på Shaun på facebookgruppen Hingstar till avel. Det var jätteroligt med alla positiva reaktioner. Kanske kommer det något litet sto till honom under 2017. Jag tackade dock nej till ett halvblodsto, som kändes alltför vanskligt. Han är vår lilla juvel och jag uppskattar honom mer och mer <3.

Jag måste berätta en liten historia om hundarna med. Tullsåkra gård ligger några kilometer från byn. Ibland dyker det upp främmande katter på gården och i uthusen. Jag förstår inte varför de utmanar sitt öde med att ta sig hit. Våra gårdshundar blir helt skogstokiga! Vi har haft egen katt som ingick i flocken, det var något annat. Men när främmande katter letar sig hit på deras revir leker de med döden! I eftermiddag var det helt ett himla liv i logen. Pärla nästan klättrar upp efter en stor svart katt som flytt upp i takstolarna. Ceasar och Doris skällde ihärdigt till jag hämtade koppel och sjasade in flocken så den stackars katten kunde fly!

img_20170212_192525jpg