Snart är det vår!

Snart är det vår!

Nu är påsken 2017 strax över.
Påskafton bjöd på någon plusgrad, blåst och snöblandat regn! Riktigt ruskväder alltså. Pållarna gnäggade hjärtskärande på lördgaseftermiddagen och ville komma in i sina torra lugna boxar. De fick de :-). Den typen av väder är värre än en hederlig torr snöstorm... Men sedan har det varit lite bättre, med sol, även om det är kallt.
Vi har haft besök av en agronomstuderande som ska bo här i två månader i sommar. Hon har fått sommarjobb på Lyckeby Stärkelse bara 7-8 kilometer härifrån. Hon har dessutom ridit sedan hon var fyra år och hjälper mig gärna med att träna mina små. Köra in och kanske till och med påbörja inridning av Gloria. Vi får se vad som kan hinnas med på åtta veckor :-). Det känns jätteroligt i alla fall!
Gullan och Carla ska på kollo i Linderöd och träffa små barnbarn till den lånande Mormorn. Gullan är barnponnyn och Carla får miljöträning och kanske lite tömkörning och ev inkörning.

Vår äldsta dotter Bianca är hemma från Oslo och vi har haft lite påskkalas. När jag skulle plocka vitsippor till bordet bakom jordkällaren, fick  hingstarna springsjukan!!!! Jag hann få upp mobilen och här ser ni deras vårglädje: Film

På facebook får jag veta av Shauns förra ägare att årets första föl är fött. Ett toppenfint litet stoföl. Hennes namn är Clanmill Lasy Louna och foto taget av Sarah Hunter Rodwell. Det ska bli roligt se hur hon utvecklas :-)