Chakiras Sweet Gloria

Gloria har varit hos en mycket duktig familj i Glimåkra mellan mars 2020 och oktober 2022. Där har hon fått en gedigen utbildning och har tävlat upp till Lätt C i hoppning. Gloria är en rallyponny med mycket egen vilja som kräver sin ryttare. Nu har familjen skaffat en större ponny och Gloria är hemma för en "Timeout" från tävlingsponnylivet. Hon kommer tränas lite under vintern men mest få bara skrota runt och vara ponny. När den rätta familjen med en klok vuxen och orädd ryttare kommer så är hon till salu. För att se henne, besök Instagram och kontot Stallhanell, där finns en mapp med bara Gloriainlägg.
Tack Andrea och Alicia Hanell för allt ni gjort med och för denna fina ponny!
De flesta fotona till höger är tagna av Andrea Hanell.

Ett litet bedårande fuxföl hittade jag på Hästnet i december 2014. När jag talade med min "mentor" Janni Wivel om denna annons, sa hon bara: -Har du en box ledig så är det ett klipp!  Janni följde med en söndag i januari och vi åkte med transporten till Himle i Halland och inspekterade den lilla fölungen. Som väntat gick det inte att motstå henne...
Under 2017 har Gloria fyllt tre år och vuxit till sig ordentligt. Under sommaren reds hon in av en lätt vuxen person. Hon är grundriden i alla gångarter.
Vi tränade löshoppning flertalet gånger och hon visades både på Bjärsjölagård och var med på treårstest i Åstorp i september. Det gick inte alls som vi förväntat trots att vi kände oss väl förberedda. Gloria var mycket osäker och visade varken sina gångarter eller hoppteknik.
Gloria fick den 1 maj 2018 ett hingstföl efter Glyncoch Shaun. Tullsåkras Caspar
På påskaftonen 20 april 2019 föddes ytterligare ett hingstföl efter Shaun. Tullsåkras Caliber
I december 2019 kastade Gloria ett hingstföl. Gloria är sedan mars 2020 utlånad till en fodervärd och rids av en duktig liten ryttarinna.

25 augusti 2019 var vi på Sydöstra Sveriges Ponnyförening utställning i Nybro. Gloria och Caliber var med. Jag hade anmält Gloria till kvalitetsboken och det var min enda önskan att hon skulle komma in där. Janni och Mollie var snälla och hjälpte mig visa. Vi blev helt överväldigade av hur bra det gick! Janni lyckades visa både uppställt och skritt och trav på ett rättvisande sätt. Rörelserna är en av Glorias styrkor. Gloria blev BIR, Caliber reserv BIR och senare blev Gloria reserv BIS! Gloria 42 poäng och Caliber 41 poäng. Gloria kom med god marginal in i kvalitetsboken. Hon fick KWA 805.
Domare var Helena Kättström.

Bläddra med pilarna om du vill bildspelet ska gå fortare.

Gloria är utställd vid två tillfällen. 2015 var vi på Bollerup och fick där 38 poäng, vilket inte framgår av webstamboken.

Gloria utstllningsresultatjpg

I nedanstående bildspel är det bilder från 2017 i det vänstra.