Vångsundas Beauty Sebed

Gullan är född i april 1997 och kom till oss när hon var tio år. Hon var yngsta dotterns bästa vän och ridponny i några år. När Hedda vuxit ur henne var det oklart vilken funktion hon skulle fylla. Hon hade haft fång och vi var mycket fästa vid henne. Hon var utlämnad på foder vid två tillfällen. Jag brukar säga att vi hittade inget hem gott nog för henne.

När döttrarna tröttande på hästarna gick jag där själv i stallet och pysslade. Tanken att ta upp körningen med Gullan kom upp. Min gamla Nettan var väl 28 år och tacklade sakta av. Vi fick hjälp av att komma igång men sedan gick det finfint. Jag köpte en fin maratonvagn som man kan köra i skogen med.
Eftersom jag alltid varit avelsintresserad så kom ju frågan upp om ifall vi skulle ta ett föl på Gullan. Jag ägnade en vinter åt att dammsuga riket på welsh mountain hingstar. Efter rekommendation av welshföreningens ordförande föll valet på Dyfrdvy Seren Y Gogledd hos Janni Wivel på Björkedals stuteri. Hon betäcktes 2014.

När Carla kommit ställde vi ut dem båda i Bjärsjölagård och visade för kvalitetsboken. Gullan kvalificerade sig, till vår stora glädje och fick sitt kvalitetsboksnummer KWA 764 fogat till sitt namn! Det var en stekande het sommardag och jag kommer aldrig att glömma den.33
Hösten 2023 blev COPD:n och luftvägsproblemen för svåra trots all stöttande medicin och hon fick somna in. Vi minns henne med stor tacksamhet.
Bläddra i bildspelet med pilarna


stamtavlaresultatgullanpng